Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2011

Ιταλία: Παίρνουν το παιδί από τους γονείς του «λόγω ηλικίας»

Τυφλή ή γκαβή δικαιοσύνη?

Κοριτσάκι 18 μηνών αποφασίστηκε να δοθεί για υιοθεσία στην Ιταλία γιατί οι γονείς του κρίθηκε ότι είναι πολύ μεγάλοι σε ηλικία για να το μεγαλώσουν. Την απόφαση την έλαβε Δικαστήριο Ανηλίκων στο Τορίνο.

Η μικρή Βιόλα, της οποίας ο πατέρας είναι 70 ετών και η μητέρα 57, γεννήθηκε στο Τορίνο στις 26 Μαΐου 2010, μέσω ετερόλογης εξωσωματικής γονιμοποίησης (με ξένο σπέρμα ή ωάριο) που πραγματοποιήθηκε στο εξωτερικό.

«Δεν σκέφτηκαν ποτέ το ότι η κόρη τους θα έμενε ορφανή πολύ μικρή και ακόμα ότι θα ήταν αναγκασμένη να φροντίσει τους γονείς της», ανακοίνωσε το δικαστήριο.

Το παιδί αυτό είναι καρπός «μιας διεστραμμένης εφαρμογής των τεράστιων δυνατοτήτων που προσφέρει η πρόοδος της γενετικής», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του δικαστηρίου.

Το ζεύγος Γκαμπριέλα και Λουίτζι Ντε Αμπρόζις παντρεύτηκε το 1990 και η γυναίκα έκανε δέκα ανεπιτυχείς εξωσωματικές, επίσης απορρίφθηκαν οι δύο αιτήσεις υιοθεσίας που κατέθεσαν.
Πηγή

Ποιός είπε οτι οι γονείς είναι μόνο για να "δίνουν"? Και από πότε το κάθε δικαστήριο έχει προφητικό χάρισμα για να προβλέψει ποιά θα είναι η πορεία υγείας των γονέων, πότε θα καταπέσουν , πόσο καιρό θα είναι κατάκλιτοι και πότε θα πεθάνουν?

Μήπως μελλοντικά το κάθε δικαστήριο θα παίρνει τα παιδιά επειδή οι γονείς λόγω γονιδίων θα έχουν αυξημένη πιθανότητα να φύγουν πρόωρα λόγω καρκίνου, σκλήρυνσης κατά πλάκας, ισχυρού εγκεφαλικού?

Δεν υπάρχουν σχόλια: