Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2011

Περί πορνείας, σωματικής τε και ψυχικήςΣυνηθίζουμε να σχολιάζουμε πάντα τους άλλους για το πόσο κομματόσκυλα είναι, ή να 
δαχτυλοδείχνουμε τις πόρνες στα πεζοδρόμια και τους οίκους ανοχής.

Εμείς όμως πόσο φθηνοί είμαστε?

Πόσο φθηνά πουλάμε τον εαυατό μας, την αξιοπρέπειά μας, την ελευθερία μας? Πολύ φθηνά, μόλις 700 ευρώ. Και φταίμε εμείς για αυτό.

Τόσο πιστεύουμε οτι αξίζουμε.

Είμαστε ελεεινά φθηνοί. Ποιό φθηνοί και απο μιά γερασμένη πόρνη που τα κάνει όλα όσο όσο, επειδή δεν έχει πια πέραση.

Με 700 ευρώ το μήνα δεν εργαζόμαστε απλά. Για 700 ευρώ μηνιαίως πουλάμε την ψυχή μας στο διάβολο.

Το κάνουμε όταν το αφεντικό ή ο προϊστάμενος μας την λέει όχι επειδή έχει δίκιο αλλά επειδή είναι της αρχής του όποιος πληρώνει κάνει ότι θέλει. Εμείς το βουλώνουμε και δεν του λέμε τίποτα. Αλλιώς στο τέλος του μήνα δεν θα πάρουμε 700 ευρώ. 

Το κάνουμε όταν από φθόνο διαβάλλουμε τον συνάδελφό μας επειδή είναι καλύτερός μας,
το κάνουμε όταν έχουμε μάθει οτι αυτός θα πάρει την σημαντική αύξηση των 5 ευρώ το μήνα ενώ εμείς τίποτα.

Το κάνουμε όταν καταλάβουμε οτι δεν αποδίδουμε, ή δεν είμαστε πλέον ευάρεστοι στη διεύθυνση, οπότε γινόμαστε χαφιέδες για να μην χάσουμε τη δουλειά μας. 

Γινόμαστε ακόμα φθηνότεροι όταν για 700 ευρώ εργαζόμαστε παραπάνω από 40 ώρες την εβδομάδα, ξέροντας οτι τις υπερωρίες δεν θα τις πάρουμε ούτε σε ρεπώ.

Το αξίζουμε όμως επειδή μας αρέσει.
Το αξίζουμε επειδή επί δεκαετίες ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, τα δύο κόμματα που μας κατέβασαν το μισθό τόσο χαμηλά, που μέσα σε λίγα χρόνια ακύρωσαν όλα τα δικαιώματα που είχαν κατοχυρώσει οι εργαζόμενοι ήδη από την εποχή του... Βενιζέλου, δεκαετία του 30. 

Εμείς τα δεχτήκαμε όλα αυτά αμίλητοι, και σπεύσαμε πάλι να τους ψηφίσουμε. Και επειδή πάλι θα τους ψηφίσουμε για να πάρουν οι καημένοι τους 16 μισθούς συν την βουλευτική αποζημίωση, είμαστε άξιοι της μοίρας μας. 

Δεν είμαστε μόνο φθηνοί, είμαστε ηλίθιοι, είμαστε γεννημένοι ραγιάδες, οπότε σωστά τα παθαίνουμε όλα αυτά.

Άντε τώρα, τρέξτε στις 30 του μήνα να πάρετε τα 700 ευρώ σας, αν τα πληρωθείτε εκείνη τη μέρα, επειδή ο εργοδότης θα έχει άλλες προτεραιότητες από εσάς που του φέρνετε κέρδη, και τρέξτε να πληρώσετε λογαριασμούς, δάνεια, κάρτες, και αν σας μείνει κάτι, για να φάτε. 

Όσο για τα τα τσιγάρα συνηθίστε στην ιδέα οτι σε λίγο καιρό θα ψάχνετε για γόπες στο δρόμο.

Λένε οτι μόνο το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ ξέρουνε τί είναι σωστό για τον τόπο, και οτι οι αριστεροί είναι προδότες, άσχετοι, φωνακλάδες. Κάτι ξέρανε τα δύο μεγάλα κόμματα και μας μειώσανε αποδοχές, συντάξεις, ασφάλιση, και δεν μιλάω για αυτά που γίνονται τώρα λόγο της κρίσης, αλλά για τις περικοπές που ξεκινήσανε επί Μητσοτάκη. Επειδή είμαστε πρόβατα, είμαστε φθηνοί, και τώρα απολαμβάνουμε τα αποτελέσματα της διακυβέρνησης αυτών που ξέρανε τί χρειάζεται αυτός ο τόπος. 

Αυτοί ήξεραν και ξέρουν πολύ καλά τί κάνουν.
Εμείς τους ψηφίσαμε, ας τους λουστούμε τώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: