Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2011

Ποιοί κυβερνούν αυτό τον κόσμο....


Συνθήματα ειρήνης σε διαδήλωση μουσουλμάνων

Από μικρό παιδί ακούω να γίνονται διάφορες συζητήσεις σχετικά με το ποιός κυβερνάει τον κόσμο, ποιός κινεί τα νήματα της οικουμένης.

Πολλοί λένε οτι τον κόσμο τον κυβερνάει η Αμερική, πανίσχυρη και πανταχού παρούσα. Άλλοι λένε οτι είναι το πανίσχυρο εβραϊκό λόμπι. Κάποιοι άλλοι μιλάνε για το περίφημο κλαμπ των 100!
Και όμως, δεν είναι κανείς απο αυτούς, διότι ανέχονται την ελευθερία του λόγου και της σκέψης, μπορείς να τους σατιρίσεις, να τους κριτικάρεις, τίποτα δεν θα συμβεί.

Τα τελευταία χρόνια τον κόσμο τον κυβερνούν οι... Μουσουλμάνοι! Μάλιστα! Φοβάσαι να τους μιλήσεις, φοβάσαι να τους σχολιάσεις.

Εδώ στην Ευρώπη η σάτιρα προς διάφορα πρόσωπα και καταστάσεις είναι ελεύθερη και αναγκαία. Πολύ πριν τον Λαζόπουλο και το Αλ Τσαντίρι του, έχω δει σοκαριστικές σάτιρες στην Ιταλία για τον Μπερλουσκόνι, για τον συχωρεμένο τον Πάπα Ιωάννη Παύλο κλπ. Ποτέ δεν είδα να διαμαρτύρεται κανείς, ούτε και να ζητάνε αγωγές εκατομμυρίων για συκοφαντική δυσφήμιση.
Πού να τολμήσουμε να μιλήσουμε κατά των Μουσουλμάνων, να πούμε τη κριτική μας για αυτούς όπως κάνουν ελεύθερα αυτοί με μας χωρίς να φοβόμαστε για τη ζωή μας?

Τους καλοπιάνουμε και τους έχουμε στα ώπα ώπα, όπως έχουν αυτοί τους χριστιανούς στις δικές τους χώρες, το Ιράκ για παράδειγμα.

Θυμάστε τί έγινε με τον Ράσντι, με τους γελοιογράφους στη Δανία? Ή ο φουκαράς ο Πάπας Βενέδικτος ο 16ος που τόλμησε να αναφέρει κάποιες σκέψεις που είχε κάνει ο Βυζαντινός Αυτοκράτορας Εμμανουήλ, πατέρας του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, πώς αναγκάστηκε να πάρει πίσω τα λόγια του μέσα σε λίγες μέρες και να ζητήσει συγγνώμη, όταν η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία χρειάστηκε 700 χρόνια για να ζητήσει συγγνώμη από τους Έλληνες για την άλωση της Πόλης το 1204?

Το Ισλάμ είναι λένε η θρησκεία της ειρήνης, ειρήνη σημαίνει προφανώς και αρμονική συμβίωση. Στην Ιταλία όμως είδα τα εξής περίεργα.

Στις σχολικές αίθουσες κατεβάζουν τον Εσταυρωμένο απο τις αίθουσες για να μην προσβληθούν οι μουσουλμάνοι. Πλέον επανήλθαν τα σχολεία θηλέων και αρρένων για να μην προσβληθούν οι μουσουλμάνοι. Το χοιρινό κρέας αφαιρέθηκε απο το σχολικό μενού για να μην προσβληθούν οι μουσουλμάνοι. Οι γιορτούλες στα σχολεία για τα Χριστούγεννα, το Πάσχα, τις απόκριες καταργήθηκαν για να μην προσβληθούν οι μουσουλμάνοι. Είναι αυτό ειρηνική συμβίωση? Τα ιταλόπουλα μεγαλώνουν μέσα στην πατρίδα τους απαρνούμενοι τις παραδόσεις τους για να μην προσβληθούν οι μουσουλμάνοι, οι οποίοι βέβαια μπορούν και τηρούν τις παραδόσεις ανενόχλητοι και με στόμφο.

Προσοχή, δεν μιλάω ως χριστιανός πιστός, αλλά ως πολίτης του δυτικού κόσμου που βλέπει μία μία τις παραδόσεις του να καταργούνται για να μην προσβληθούν οι μετανάστες, ενώ οι ίδιοι ελεύθερα μπορούν και αυτομαστιγώνονται κάθε χρόνο δημόσια μέσα στους δρόμους των πόλεών μας.
Αργά ή γρήγορα το ίδιο θα συμβεί και στην Ελλάδα, θα απαρνηθούμε τις παραδόσεις μας για να μην προσβάλλουμε τους άλλους. Αντί να υπάρχει πλουραλισμός και πολυπολιτισμικότητα όπως θέλουν πολλοί, και το σωστό αυτό είναι, συμβαίνει στην πράξη να υποχωρούμε και να απαρνιόμαστε την ταυτότητά μας μέσα στο ίδιο μας το σπίτι επειδή εκείνοι έχουν όλοι την άνεση να δηλώσουν οτι προσβάλλονται απο τα έθιμά μας, και εμείς, για να μην θυμώσουν υποχωρούμε, για να μην γίνει τάφος μας καμιά μέρα το μετρό ή ο προαστιακός.

Αυτά για την θρησκεία της ειρήνης και για την δική μας θρησκεία/παράδοση της δειλίας, της ντροπής και της υποχώρησης. Κρίμα που εδώ στην Ελλάδα δεν υπάρχει μια ισορροπία στη φωνή των πολιτικών. Απεχθάνομαι το ΛΑΟΣ επειδή μιλά εις βάρος των μεταναστών και των μη ορθοδόξων. Δεν συντάσσομαι με τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή βλέπω να υποστηρίζει τα δικαιώματα των μεταναστών και των μη ορθόδοξων εις βάρος της ιστορίας αυτού του τόπου. Όσο για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν το σχολιάζω καν. Σε πολύ συντομότερο διάστημα απο όσο φαντάζεστε θα γίνει και εδώ της Ιταλίας. Ο Λαζόπουλος δεν θα καλεί πλέον τη Σαπουντζάκη στο Αλ Τσαντίρι αλλά τους Ιμάμηδες πρώτη σειρά όπου όλοι μαζί θα σατιρίζουν τους πάντες εκτός απο τους μουσουλμάνους, γιατί δεν μπορεί, κάτι στραβό θα έχουν και αυτοί, και η Ανθούλα με το μαχαίρι στο λαιμό θα αναγκάζεται να πνίγεται από τα γέλια.... και εμείς μαζί της...

Από τις διαμαρτυρίες για την ταινία του Μάρτιν Σκορτζέσε, τις λαοσυνάξεις του Χριστόδουλου για τις ταυτότητες, και το παραλήρημα του Άνθιμου, σύντομα θα περάσουμε στις λαοσυνάξεις των μουσουλμάνων ώστε οι Ελληνίδες να φοράνε μαντήλα επειδή είναι βλασφημία να κυκλοφορούν γυμνές, ώστε οι άντρες να κάνουμε περιτομή επειδή είμαστε μίασμα ενώπιον του Αλλάχ, να μην τρώμε δημοσίως κατά την διάρκεια του Ραμαζανιού για να μην προσβάλλουμε τους μουσουλμάνους. Και αυτοί που γελάγανε με τα καμώματα των ιεραρχών, θα τα δεχτούν όλα αυτά αδιαμαρτύρητα, από φόβο.

Ήταν τελικά προφητική η κίνηση που έκανε ο Ιωάννης Παύλος Β’ το 1999 να φιλήσει το Κοράνι. Μια κίνηση που σκανδαλίζει ακόμα και σήμερα. Ο πολωνός Πάπας ήταν ένας τετραπέρατος άνθρωπος που έβλεπε πολλά χρόνια μπροστά και ήθελε με κάθε κόστος να αποφευχθεί μια σύγκρουση δύσης και ισλάμ. Σε τέτοιο σημείο που σίγησε μπροστά στους διωγμούς των χριστιανών στις μουσουλμανικές χώρες. Ο ασπασμός του κορανιού από τον ποντίφηκα δεν αποτελούσε αποδοχή του ισλάμ ως αλήθειας, αλλά μια κίνηση σεβασμού και αίτημα για ειρηνική συνύπαρξη. Δυστυχώς δεν εισακούστηκε.
Ο Ιωάννης Παύλος Β' φιλάει το Κοράνι

Δεν υπάρχουν σχόλια: