Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2011

Πίσω ολοταχώς!
Μετά την κιτς εποχή του Ιωάννη Παύλου Β' που φόραγε ότι γελοίο έβρισκε μπροστά του, ο νυν Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ' με το σεβασμό για την παράδοση που τον διακρίνει, επιτέλους ντύνεται ως Επίσκοπος Ρώμης.
Στους επικριτές του που τον κατηγορούν οτι φοράει πανάκριβα άμφια, η απάντηση είναι οτι δεν του έχει κοστίσει τίποτα. Είναι τα άμφια των προκατόχων του. Αποτελεί ένα εξωτερικό σημείο της αποστολικής διαδοχής και της παράδοσης της Εκκλησίας της Ρώμης.
Δυστυχώς τις τελευταίες δεκαετίες παρακολουθούμε καθολικούς επισκόπους και ιερείς να φοράνε γελοία φτηνιάρικα άμφια σε μια κακόγουστη επίδειξη της φτώχειας της εκκλησίας.
Η εκκλησία προσφέρει για τους φτωχούς όσο κανένας άλλος και δεν χρειάζεται να το αποδείξει σε κανέναν.
Θεωρώ οτι είναι υποκρισία το να χρησιμοποιεί κάποιος ιερέας ένα φτηνό νάυλον φελώνιο των 30 ευρώ ενώ η λεκάνη της τουαλέτας στο παπαδικό κοστίζει τουλάχιστον 300.
Άλλωστε και όσοι κατηγορούν τους ιερείς για τα ακριβά άμφια, στη δουλειά τους φοράνε κοστούμια και γραβάτες ελπίζοντας σε μια αύξηση.
Ας ξεσκονίσουν επιτέλους οι ιερείς μας τα ωραία παλαιά άμφια που βρίσκονται στα σκευοφυλάκια και ας εμφανιστούν ως Λειτουργοί του Υψίστου που σέβονται την τέλεση των μυστηρίων που τελούν.
Ας σταματήσει αυτή η πασαρέλα κακογουστιάς την οποία υπομένουμε εμείς οι απλοί πιστοί δεκαετίες τώρα.2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συ είπας... Μη γίνεσαι εσύ γελείος χλευάζοντας τον Μακάριο Ιωάννη-Παύλο τον Β'. Δεν θα σωθείς επειδή, προφανώς, σου αρέσουν δαντέλες και κορδελάκια...

Catholicus Laicus είπε...

Κανείς δεν μίλησε για κορδέλες και δαντελάκια αλλά για αξιοπρεπή άμφια. Πιστεύω οτι το άρθρο είναι ξεκάθαρο και δυστυχώς ενοχλεί.
Το γεγονός οτι κάποιος ειναι μακάριος ή άγιος δεν σημαίνει οτι δεν μπορούμε να σχολιάσουμε τις όποιες επιλογές του εκτός και αν θεωρούμε τους μακάριους/άγιους ως αλάθητους.
Άλλωστε σχολίασα τις ενδυματολογικές επιλογές του και όχι την προσωπικότητα και την αγιοσύνη του.