Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Το μονοπώλιο της ευωδίας και τα "φρικώδη θαύματα" του κ. Σεραφείμ



Ακολουθεί η δέυτερη απάντηση του Καθολικού ΑρχιεπισκόπουΝάξου, Τήνου, Άνδρου και Μυκόνου π. Νικολάου, προς τον Σεβ. Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ.
Αγαπητέ Αδελφέ, κύριε Σεραφείμ,
Αντιλαμβάνομαι τη θλίψη σας που δε μπορείτε να με αποκαλέσετε «αδελφέ κ. Νικόλαε». Ευτυχώς που με βεβαιώνετε ότι  «γι’ αυτό έχω  την μαρτυρία της συνειδήσεώς μου  ότι δεν ευθύνομαι  διότι δεν έχομεν την ιδία πίστη και ούτε κοινωνούμε στο ίδιο Ποτήριο». 
Απλώς διερωτώμαι γιατί ο Οικουμενικός Πατριάρχης αλλά και οι Άλλοι Πατριάρχες προσφωνούν σήμερα τον Πάπα Ρώμης «Αγαπητέ Αδελφέ»; 
Έχουν άραγε την ιδία πίστη και κοινωνούν στο ίδιο ποτήριο; Ή μήπως αισθάνονται αδελφοί, παρά τις όποιες διαφορές, ως σημερινοί Απόστολοι του Κυρίου που ναι μεν ακόμη δεν κοινωνούν στο ίδιο ποτήριο, αλλά κοινωνούν στο ίδιο περιεχόμενο.
2.- Φαίνεται ότι πράγματι, κύριε Σεραφείμ,  διαβάζετε αρκετά κείμενα της Καθολικής Εκκλησίας, αλλά δυστυχώς τα παρερμηνεύετε. 
3.- Σας ευχαριστώ για την αγάπη σας προς εμένα και τους κοινωνούς «της θρησκευτικής  μας κοινότητας». Όμως  μάθετε μια για πάντα ότι, αυτήν που εσείς αποκαλείτε απλώς «κοινότητα», είτε το θέλετε είτε όχι είναι: Η ΜΙΑ, ΑΓΙΑ, ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, όσο και αν αυτό σας κοστίζει!
Αν θέλετε να χρησιμοποιείτε κι εσείς τον ίδιο τίτλο για τη δική σας  Εκκλησία,  μπορείτε να το κάνετε. Εξ άλλου οι  άνθρωποι συνηθίζουν να δίνουν το ίδιο όνομα σε διαφορετικά πρόσωπα.
4.- Είναι πολύ δύσκολο  και επικίνδυνο το έργο που έχετε αναλάβει εκ μέρους όλης σχεδόν της Ορθοδοξίας και το καθορίζετε ως εξής: «νά Σᾶς ὑποδεικνύω τήν τραγική Σας πλάνη ἡ ὁποία θά Σᾶς ἀποστερήσει τήν σωτηρία καί θά καταστήσει ἄχρηστη τήν πολυετή προσπάθειά Σας ἐνώπιον Θεοῦ».
Σας ευχαριστώ για την προσφορά σας, διότι όταν είμαι κουρασμένος από «την πολυετή προσπάθειά μου ενώπιον του Θεού» τα φαιδρά αναγνώσματα κάπως με ξεκουράζουν!
Εν πάση περιπτώσει, εμείς οι από σας «αναθεματισμένοι « - Τω κανονικώς ανυποστάτω και εκπεσόντι αιρεσιάρχη Πάπα και Πατριάρχη Παλαιάς Ρώμης Βενεδίκτω τω 16ω και τοις αυτώ κοινωνούσι, Ανάθεμα, Ανάθεμα, Ανάθεμα. (11/3/2012 στον Μητροπολιτικό σας Ναό), εξακολουθούμε να πιστεύουμε στα λόγια της Αγίας Γραφής: «Εἷς γὰρ Θεός, εἷς καὶ μεσίτης Θεοῦ καὶ ἀνθρώπων, ἄνθρωπος Χριστὸς Ἰησοῦς, ὁ δοὺς ἑαυτὸν ἀντίλυτρον ὑπὲρ πάντων»  (Α Τιμ 2,5-6).
«Ἐπεφάνη γὰρ ἡ χάρις τοῦ Θεοῦ ἡ σωτήριος πᾶσιν ἀνθρώποις» (Τιτ 2,11). «Αὐτὸς ἱλασμός ἐστι περὶ τῶν ἁμαρτιῶν ἡμῶν, οὐ περὶ τῶν ἡμετέρων δὲ μόνον, ἀλλὰ καὶ περὶ ὅλου τοῦ κόσμου» (Α Ιω 2,2). 
Αν εσείς θέσετε να περιορίσετε τη σωτηρία του Χριστού μόνο στους ορθοδόξους χριστιανούς, δικαίωμά σας. 
Αγαπητέ κύριε Σεραφείμ, συνεχίσετε να πιστεύετε στην ευωδία του δικού σας αγιασμού, στην ευωδία των Αγίων σας  και στα «φρικώδη θαύματα του Αγίου Θεού»! 
Προσέξτε όμως, διότι με αυτές τις θεωρίες και  πεποιθήσεις σας δεν  τολμάτε να αποκαλείτε μόνο τον Πάπα Ρώμης  «ευρωπαϊκό Δία» αλλά και τον ίδιο τον Άγιο Θεό «Δία της οικουμένης», που  σκορπά στη γη κεραυνούς για να εξολοθρεύσει όλους τους αθώους (παιδάκια και γυναίκες) επειδή δεν είναι Ορθόδοξοι  Χριστιανοί!
Λυπάμαι που αυτά όχι μόνο τα πιστεύετε,  τα γράφετε και τα δημοσιεύετε αλλά και τα γιορτάζετε, προβάλλοντας ένα Θεό αιμοβόρο και εκδικητή.
Ευτυχώς, Αδελφέ μου, για τους ανθρώπους  που Ένας τέτοιος  Θεός δεν υπάρχει. 
Εμείς πιστεύουμε σε ένα Θεό, τον οποίο ο Ιησούς Χριστός μας αποκάλυψε και μας δίδαξε να τον αποκαλούμε Ευσπλαχνικό Πατέρα με την ενέργεια του Αγίου Πνεύματος.
Ο «αιρεσιάρχης» Πάπας Φραγκίσκος δεν παύει να κηρύττει ότι ο Θεός είναι Αγάπη (Α’ Ιωάν. 4,8) και ευσπλαχνία για όλους τους ανθρώπους και σκορπάει έτσι σε ολόκληρο τον κόσμο ελπίδα και παρηγοριά. 
Αυτή είναι η διαφορά μας!     
Με αγάπη Χριστού
+Νικόλαο
Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου
Μητροπολίτης παντός Αιγαίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: