Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2016

Πού είναι, θάνατε, το κεντρί σου;Την ίδια στιγμή που η λαβωμένη ορθοδοξία στην Κρήτη τσακωνόταν για το αν η Μία Αγία Καθολική και Αποστολική Εκκλησία είναι όντως εκκλησία ή μόνο κατ'όνομα για ιστορικούς λόγους, αν είναι αδελφή ή ετερόδοξη, αν μας επιτρέπεται να ονομαζόμαστε έστω και χριστιανοί, για να μην στενοχωρήσουν τον κάθε Σεραφείμ και Αμβρόσιο, μια καθολική μοναχή στην Αργεντινή, έχοντας ανατραφεί πνευματικά στην Εκκλησία του Χριστού παρέδιδε την όμορφη ψυχή της στο Χριστό με απέραντη χαρά παρόλο που πόναγε φρικτά.

Πρόκειται για την αδελφή Καικιλία του τάγματος του Καρμήλου, από την πόλη Σάντα Φε της Αργεντινής. Μόλις 43 χρονών προσβλήθηκε από καρκίνο του πνεύμονα που μέσα σε λίγους μήνες εξαπλώθηκε σε όλο της το σώμα.

Δεν έχασε όμως την πίστη της, μέσα στους φρικτούς πόνους, σήκωσε το σταυρό της και ακολούθησε τον Σωτήρα της έχοντας λαμπρούς συνοδοιπόρους τους μεγάλους αγίους του τάγματός της, Ιωάννη του Σταυρού, Θηρεσία της Άβιλα και Θηρεσία του Βρέφους Ιησού.

Ο θάνατος αποτελεί μια τραγωδία για τους θνητούς, και όμως με την πίστη στην αιωνιότητα και την προσδοκία να βρεθούμε στην αγκαλιά του ουράνιου Πατέρα μας, ο θάνατος γίνεται λαμπρός. 

«Πού είναι, θάνατε, το κεντρί σου; Πού είναι, Άδη, η νίκη σου;»  Αναστήθηκε ο Χριστός, και συ καταβαραθρώθηκες. Αναστήθηκε ο Χριστός, και οι δαίμονες ρίχτηκαν κάτω. Αναστήθηκε ο Χριστός, και χαίρονται οι άγγελοι. Αναστήθηκε ο Χριστός, και κανείς νεκρός δεν μένει πια στο μνήμα. Γιατί ο Χριστός σηκώθηκε από το μνήμα και έγινε οδηγός των κεκοιμημένων. Σ᾽ αυτόν η δόξα και η δύναμη στους αιώνες των αιώνων. Αμήν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: