Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Σχετικά με την είδηση για την σύλληψη "φραγκισκανού" αλλοδαπού

  

ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

   

                                                                                                                 Αθήνα, 22 Φεβρουαρίου 2017

            Σχετικά με την είδηση για την σύλληψη 52χρονου αλλοδαπού για ασελγείς πράξεις σε βάρος ανηλίκων και το ισχυρισμό του, σύμφωνα με τα ΜΜΕ, ότι είναι μέλος μοναχικού τάγματος της Καθολικής Εκκλησίας, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα εξής:
            Η παρουσία και η δράση αυτού του ανθρώπου είναι άγνωστη στην τοπική Εκκλησία και τον επιχώριο Επίσκοπο. Η ταυτότητά του μας είναι άγνωστη, όπως άγνωστο μας είναι και εάν πράγματι είναι μέλος μοναχικού τάγματος της Καθολικής Εκκλησίας, όπως φέρεται να ισχυρίζεται ο ίδιος.
            Για το γεγονός αλλά και την ύπαρξη αυτού του ανθρώπου, πληροφορηθήκαμε από το Δελτίο Τύπου της Αστυνομίας και τα ρεπορτάζ των μέσων ενημέρωσης. Οι δικαστικές αρχές είναι αρμόδιες για την διερεύνηση της υπόθεσης και της τιμωρίας του, εφόσον κριθεί ένοχος.
            Τέτοιες φρικτές πράξεις προσβάλλουν βάναυσα την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, αλλά και το μήνυμα του Ευαγγελίου και ανθρωπιάς που προσφέρουν τόσοι πολλοί άνθρωποι της Εκκλησίας τόσο στην χώρα μας όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο, φρικτές πράξεις τις οποίες επανειλημμένως έχει καταδικάσει έντονα ο πάπας Φραγκίσκος.
εκ του Γραφείου Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: