Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Πάπας Φραγκίσκος: Η Εκκλησία πρέπει να εγκαταλείψει τις κοσμικότητες


Νέα έκκληση υπέρ μιας απλής και άμεσης Εκκλησίας, απηύθυνε ο πάπας Φραγκίσκος από την Ασίζη, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

«Η εκκλησία πρέπει να εγκαταλείψει τις κοσμικότητες, που αποτελούν πραγματικό καρκίνο», τόνισε ο πάπας Βεργκόλιο, ο οποίος προσευχήθηκε στην κρύπτη του αγίου Φραγκίσκου. «Δεν μπορούμε να υπηρετούμε συγχρόνως τον Θεό και το χρήμα», πρόσθεσε.

«Ζούμε σε έναν άγριο κόσμο που δεν προσφέρει εργασία, που δεν βοηθά, δεν νοιάζεται για το αν υπάρχουν παιδιά που πεθαίνουν της πείνας και οικογένειες που χάνουν την αξιοπρέπειά τους », τόνισε ο ποντίφικας, ο οποίος θέλησε να αναφερθεί και πάλι στο χθεσινό τραγικό ναυάγιο της Λαμπεντούζα.

Σύμφωνα με τον Φραγκίσκο «ο κόσμος αυτός δεν ενδιαφέρεται αν πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να αφήσουν πίσω τους την πείνα και να αναζητήσουν την ελευθερία, όπως είδαμε και χθες, με την τραγωδία Λαμπνετούζα». Ο πάπας, χαρακτήρισε την σημερινή «ημέρα δακρύων». 

Ο προκαθήμενος της καθολικής εκκλησίας μίλησε χωρίς γραπτό κείμενο και έγινε δεκτός, στην πόλη της Ασίζης, από πλήθος πιστών, παρά τις καιρικές συνθήκες, οι οποίες δεν μπορούν να χαρακτηρισθούν ιδανικές.

Πριν μεταβεί στην βασιλική εκκλησία της πόλης, ο Αργεντινός ποντίφικας θέλησε να επισκεφθεί ένα ινστιτούτο που φιλοξενεί παιδιά με ειδικές ανάγκες, καλώντας όλους τους ανθρώπους καλής θέλησης « να αφουγκρασθούν τις πληγές του κόσμου, τις ανάγκες των ασθενέστερων και των πλέον ανυπεράσπιστων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: